Головна » 2014 » Жовтень » 31 » Ціни на бензин не знизяться до тих, які хоче Антимонопольний комітет
17:16
Ціни на бензин не знизяться до тих, які хоче Антимонопольний комітет

В Україні ціни на бензин знизяться, але не до тих меж, які вважає справедливими Антимонопольний комітет. Таку думку висловив в коментарі ForUm`у директор «Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн. 

«Україна слідує світовим тенденціям: світові ціни на нафтопродукти знижуються. За останній місяць на найбільших АЗС ціни на бензин зменшилися на гривню. За нашими прогнозами, в найближчі 2-3 тижні можна очікувати здешевлення на 80 копійок - 1 грн за літр », - сказав Куюн. 

Але, на його думку, ціни на бензин не досягнуть рівня, декларованого Антимонопольним комітетом. 

«Розрахунки АМКУ виглядають дещо заниженими, оскільки в своїх розрахунках фахівці комітету, ймовірно, беруть до уваги курс долара НБУ - 12,95 копійок. Але його в природі не існує. Всі угоди нафтотрейдерів проходять по курсу 13,50 - 14 грн за долар. Похибка між цими курсами і дає різницю в розрахунках на 1 грн за літр. Ціни сьогодні рухаються до 15 грн за літр, а комітет вважає, що до 14 грн. Розрахунки АМКУ справедливі, якщо враховувати курс по 12,95 », - пояснив він. 

«Мало того, що в реальному секторі курс набагато вище, так ще й відчувається дефіцит валюти. Заявки нефтерейдеров задовольняються на 40-60%. А це відкладає відбиток на динаміку поставок більш дешевого палива в Україну », - констатує Куюн. 

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет повідомив, що після проведених ним розслідувань про зловживання монопольним становищем на ринку нафтопродуктів, вважає обґрунтованою ціну на бензин європейської якості марки «А-95» на рівні 14,1 грн / л. Це приблизно на 14-15% менше нинішньої середньої ціни на даний вид палива.

Переглядів: 261 | Додав: WinnieThePooh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar