Головна » 2014 » Жовтень » 31 » Зимова гума: чи справляються зі своїми завданнями всесезонні шини?
17:34
Зимова гума: чи справляються зі своїми завданнями всесезонні шини?

Експерти з загального німецького автомобільного клубу (ADAC) поділилися невтішними результатами тестів замінників зимової гуми. 
У своєму черговому тесті ADAC випробував всесезонні шини, у тому числі на снігу і льоду. Всього цього року було протестовано тільки чотири всесезонні шини для малолітражних автомобілів. Це пов'язано з тим, що виробництво ще двох зразків було відкладено до 2015 року. 

Список протестованих шин: 

Falken Euroall Season AS200 
Kumho Solus HA31 
Uniroyal AllSeasonExpert 
Vredestein Quatrac Lite 
Оскільки «всесезонки» повинні успішно конкурувати і з літньою, і з зимовою гумою, тести на сухому асфальті проводились разом з літніми покришками, а на мокрому покритті, снігу і льоду - разом із зимовими. Крім цього, в тестах на витрату палива і шум вони випробовувалися із зимовою гумою. Випробування на зносостійкість були проведені в два етапи - навесні і в червні, коли ADAC тестує зимові та літні шини відповідно. 

За підсумками тестів, дві моделі всесезонних шин - Falken і Vredestein - отримали оцінку «посередньо» (трохи гірше, ніж «Задовільно»), а ще дві - Kumho і Uniroyal - удостоїлися рейтингу «Погано». 

Головним недоліком Falken стало низьке зчеплення на снігу, яке, відповідно до правил ADAC, погіршило їх загальну оцінку. На сухому асфальті Falken продемонстрували хороші результати, на мокрому покритті і льоду (як і в тестах на витрату палива) - задовільні. Vredestein змогли добре виступити в випробуваннях на витрату палива і їздові якості на льоду, але не змогли повторити цього на мокрому асфальті і снігу. 

Що стосується, Kumho і Uniroyal, свій «незадовільно» вони отримали за дуже слабкі показники на сухому асфальті, де вони навіть за допомогою ESP не можуть забезпечити оптимальні зчеплення і 

Результати тестів ясно показують, що всесезонні покришки в кінцевому рахунку не можуть зрівнятися ні з річною, ні з зимовою гумою, так як в обох випадках у них будуть суттєві недоліки. 

Додамо також, що недавні тести зимової гуми від ACADпоказалі переваги шин Continental.

Переглядів: 255 | Додав: WinnieThePooh | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar